Innholdsmarkedsføring – konsept, forretningsmodeller, juss, etikk og praksis

I boken “Innholdsmarkedsføring – konsept, forretningsmodeller, juss, etikk og praksis” ønsker Jens Barland, Tor Bang, Arne Krokan, Monica Viken å belyse det mangefasetterte begrepet innholdsmarkedsføring.

Innledningsvis beskriver boken hvordan ny teknologi har endret inntektsgrunnlaget for eksisterende publisister. Kort fortalt er tradisjonelle aviser og annonseselgere erstattet av blogger og automatiserte annonse-børser.

Dette har skapt et press mot redaksjonelt innhold og lønnsom drift av landets aviser og blader. Undersøkelser fra andre vestlige land viser at så mye som 80 prosent av annonseinntektene til tradisjonelle medier kan bli spist opp av Google, Facebook og andre plattformer for automatisert annonsering.

Boken ser videre på juridiske og etiske rammer for innholdsmarkedsføring, slik som god merking og andre presseetiske regler. Kapittel 5 ser mer direkte på enkelte innholdsmarkedsføringskampanjer som Bølgen og Lofotkrafta.

Teksten holder stort sett et høyt faglitterært nivå og gir de som er nyssgjerrige på hva innholdsmarkedsføring faktisk er en god introduksjon til debattene og teknikkene innenfor dette spennende fagfeltet.

LAST NED BOKEN GRATIS HER.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *